teisipäev, 20. märts 2018

Uus nägu ;)

Täna hommikul tööle minnes ja kööki sisse astudes, tardusin. Pisikest kasvu, tumedate juuste ja kahe punupatsiga tütarlaps siblib mööda kööki. Ning õite noor nägi ka teine välja. Ja teeb minu hommikusi ülesandeid... Esimesest ehmatusest üle saanud, teretasin teda kohalikus keeles ning läksin tuttavamaid nägusid otsima.

Tänases vahetuses sai juba rohkem tööd teha. Mis sest, et meid oli köögis ju üks rohkem kui eelmine nädal.
Sain sparglit puhastada, keeta ja vakumeerida. Korraliku potitäie pastinaagipüreed sai tehtud. Eelroogasid (üks kindel) serveerisin ja väljastasin.
Ja siis ma avastasin ühe imemaitsva asja. Ühe desserdi jaoks oli vaja puhastada õunu, need sektoriks lõigata, panna ahjuplaadile, lisada võitükke (meie lisasime soolasemat) ning suhkurt-kaneeli. Panna 10 minutiks 160* ahju küpsema. See või teeb nii mõnusaks ja maitsvaks. Tegelikult ma arvan, et kogu siinsete asjade meeldiv maitse ongi selle patuse või tõttu ;)

Kolmeks oli köök korras ning nõud pestud ja koju mindud. Plaan oli täna Coëxist läbi sõita ja mõned asjad veel koju tuua. Nicolas näitas veel kätte tee, mis viib asulasse, kuid on olematu liiklusega ning rattasõiduks ideaalne.
Kuna ideed on mu peas juba mitu päeva lõksus, siis poes läks asi veidi üle käte. Aga positiivne nurk asja juures on see, et nädala toiduvaru on olemas ning selle üle väga pead vaevama ei pea.

1 kommentaar: